Voor wie is EetZo er?

EetZo is er voor iedereen die advies of begeleiding wil op voedings-gebied. Voeding is iets wat ons allemaal bezig houdt. Ieder op zijn eigen manier. Zo is de een te zwaar terwijl de ander wat meer reserve en een betere weerstand nodig heeft. Misschien heeft u vragen over voeding en diabetes. Of heeft u een te hoog cholesterolgehalte. Welke invloed heeft voeding op uw gezondheid? En waar moet u eigenlijk op letten? 

Overgewicht

Bent u te zwaar of heeft u vragen over uw gewicht? Zou u willen afvallen, maar lukt het niet op eigen kracht? Of wordt u na een goed resultaat van gewichtsverlies na verloop van tijd toch weer te zwaar. Ik leer u hoe u op een gezonde manier kunt afvallen en uw leefstijl verbeteren. Samen zoeken we dan naar de begeleiding die u verder helpt.

Diabetes

Heeft u diabetes en weet u niet goed of u uw voeding moet aanpassen. Welke invloed heeft voeding op uw bloedsuikers? Gaat het om calorieën of juist om de suiker. En waarom mag u niet te veel  vet? Tijdens de behandeling krijgt u uitleg en advies over welke voeding u het beste kunt gebruiken en hoe u zelf kunt rekenen met voedingssuikers.

Cholesterol

Wanneer uw cholesterolgehalte te hoog is zal de huisarts u misschien medicijnen willen voorschrijven. Behalve medicijnen gebruiken kunt u ook uw voeding aanpassen om het cholesterolgehalte naar beneden te krijgen.  Door de juiste producten te kiezen en de verkeerde voedingsmiddelen weg te laten, lukt het vaak om het cholesterolgehalte met 10 -15 % te verminderen. Een verbeterd cholesterolgehalte betekent minder risico op hart- en vaatziekten. De diëtist kan met u kijken waar voor u aanpassingen in de voeding zinvol zijn.

 Zwangerschap

Zwangerschap is een bijzondere periode die extra aandacht vraagt, ook op voedingsgebied. Zo is het belangrijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Ook is er aandacht nodig voor het gewicht. Een toename van ongeveer 12 kg is mooi. Hoe kun je zorgen dat dit op een goede manier, geleidelijk gebeurt. Hoe kom je weer in evenwicht na de zwangerschap, en wat is verstandig als je borstvoeding geeft? Al deze vragen kun je bespreken. We gaan dan kijken, hoe we die in jouw situatie het beste kunnen aanpakken.

Zwangerschap en overgewicht

Wanneer je te zwaar bent aan het begin van de zwangerschap is begeleiding door een diëtist heel waardevol. Zij kan samen met jou kijken of het mogelijk is om de gewichtstoename tijdens de zwangerschap te beperken. De diëtist helpt je om verantwoorde keuzes te maken, om tijdens en na je zwangerschap je gewicht onder controle te houden.

Kinderen en overgewicht

Kinderen en overgewicht
Het komt steeds vaker voor dat kinderen overgewicht hebben. Voor ouders kan het moeilijk zijn om duidelijk aan te geven wat een kind mag en niet mag. Je wilt het beste voor je kind en verbieden is soms moeilijk. Anderzijds wil je dat je kind gezond opgroeit. Hoe pak je dat aan? De diëtist kan helpen om duidelijk te maken wat een kind nodig heeft, en hoe je dat in de praktijk kunt toepassen.

Ongewenst gewichtsverlies en ondervoeding

Soms lukt het niet om voldoende te eten. Door te weinig eetlust  of verhoogde behoefte kan het gebeuren dat de reserves van het lichaam opraken. Zelfs zo, dat uw conditie en weerstand gaan afnemen. EetZo zal met u kijken hoe u beter kunt eten. En als het nodig is kan er bij bepaalde indicaties  bijvoeding aan u voorgeschreven worden. Ik regel dat dan voor u en kijk hoe en hoelang u deze extra voeding moet gebruiken.

Darmklachten

Heeft u last van een slechte stoelgang door verstopping of diarree? Of heeft u klachten van brandend maagzuur of rommelingen in de buik? Misschien heeft het te maken met het gebruik van een verkeerde voeding.  Voedingsaanpassingen zoals verhoging van de inname van voedingsvezel, genoeg drinken, het (tijdelijk) vermijden van melk of juist het gebruiken van bepaalde melkzuurbacteriën kan u van de klachten af helpen. EetZo kijkt samen met u waar veranderingen in de voeding verbeteringen kunnen geven.